Digitális Esély 2019

Határidő: 2019. november 07.
A Magyarországon most meghirdetett pályázat célja a hátrányos helyzetben lévő gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása.

A németországi walldorfi székhelyű SAP SE a világ 180 országában vállalati szoftverek és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó piacvezető cég. A vállalat több mint 45 éves történetében – profiljának is köszönhetően – prioritást élvez az innováció és az oktatás ösztönzése.

A fenntartható jövő záloga az oktatás, hisz adott helyzetben a változtatni tudás, a világban fellelhető lehetőségek felfedezése éppen a megfelelő oktatásnak köszönhető. Ez a sikeres jövő (felzárkózás/társadalmi befogadás) záloga, mely versenyképességet biztosít a fiataloknak a foglalkoztatás világában.

Az oktatás ösztönzésével az SAP Hungary Kft. hozzájárul a helyi közösségek mindennapi életének könnyebbé tételéhez: a társadalomban való boldoguláshoz, az emberek életminőségének javításához.

A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács a kormány javaslattevő szerve. Legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy véleményezi a kormány felé az információs társadalom kialakításának programját, az informatika, hírközlés és média területére vonatkozó stratégiai döntéseket, a kutatás és fejlesztés irányvonalának meghatározását, valamint a területet érintő kormányrendeletek, miniszteri rendeletek tervezeteit, előterjesztéseket, és jogszabály-tervezeteket.

A Magyarországon most meghirdetett pályázat célja a hátrányos helyzetben lévő gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása.

Kik pályázhatnak?

Magyarországon működő és nyilvántartott közhasznú szervezetek (civil szervezetek, alapítványok, gyermekotthonok) – szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek digitális felzárkózását, valamint infokommunikációs oktatását segítő programjaikkal.

Miért érdemes pályázni?

A „Digitális Esély 2019” pályázaton összesen héhtmillió nyolcszázezer forint érhető el, amely a tervek szerint hat-nyolc hazai közhasznú szervezet hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő munkáját támogatja.

forrás, bővebben: digitalisesely.hu