Partnerségi Napok

hirlevel_fejlec

Újabb vállalatokkal bővült a MAF tagjainak köre 2017-ben

vonal

A Magyar Adományozói Fórumhoz az elmúlt néhány hónapban több új, a társadalmi befektetések iránt elkötelezett vállalat csatlakozott, így ezentúl már a Generali Biztosító, a Hankook Tire Magyarország, a Heineken Hungária, az Invitech Solutions és a L'Oréal Magyarország szakemberei is aktívan működnek közre programjainkban. tovább

Közös koccintással indítottuk 2017 első tagi találkozóját a Törleynél

vonal

A Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont adott otthont a Magyar Adományozói Fórum február 28-i tagi találkozójának. Tagjaink amellett, hogy tájékoztatták egymást aktuális társadalmi befektetési tevékenységeikről, betekintést nyertek a MAF megújuló stratégiájába, nem csupán a finom pezsgőkből kaptak kóstolót, hanem a Pincészet történetéből és a pezsgőforgatás fortélyaiból is.  tovább

MAF Multiplikátor ajánlat vállalatok számára

vonal

Tudta, hogy a Magyar Adományozói Fórum nemcsak az ország egyik legismertebb szakmai fóruma a vállalati felelősségvállalás terén, de számos professzionális szolgáltatást, megoldást is kínál partnerei számára a vállalati támogatási programok tervezéséhez, menedzseléséhez? Ha az Önök vállalatánál is előfordult már, hogy a CSR, ezen belül a támogatási programok tervezése, megvalósítása során a cégen belül nem álltak rendelkezésre a szükséges kapacitások vagy szakmai információk, ismeretek, valamint továbbképzési lehetőségek, akkor érdemes Önnek is közelebbről megismernie és kipróbálnia a MAF szakmai szolgáltatásait 2017-ben!  tovább

Tagjaink hírei, eseményei
 alt="" Auchan - Felzárkóztató korcsolyaoktatás indult Budakalászon az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásából
dm - Indul az "Egy nap másokért" kampány
Erste Bank -  

SEEDS program

Generali - 

100 milliós támogatás a tűzoltóságnak

Generali -   

Európa-bajnok korcsolyaoktatás

Hankook - „KÖSZ, Hankook!” Újra összefogunk Dunaújvárosban!
McDonald's - Gyermekmenükkel a beteg gyermekekért
MOL - Több mint 20 millió forint támogatás középiskolai diákok önkéntes programjaira
NESsT - A NESsT a Badur Alapítvány Ugródeszka programjának szakmai partnere 2017-ben
NESsT - SENSES Projekt a Társadalmi Vállalkozási szektor erősítéséért
NI - Science NO Fiction fesztivál 2017
NI - Duális képzés a National Instrumentsnél
Ökotárs - Év Fája 2017
Provident  -   

Fogyatékossággal élők munkahelyteremtését támogatja a Provident

Provident  - 

17 gyerek álmát váltotta valóra a Provident

PwC - A PwC pro bono csapata mentoring programot indít civil szervezetek számára márciusban
Samsung - Három éve a hazai digitális oktatás szolgálatában
Telenor - Középiskolások mentorálják hátrányos helyzetű társaikat az E-tanodában
Tesco - Több mint 500 szervezet pályázott az „Ön választ, mi segítünk” programra
Vodafone - 

A Vodafone Alapítvány menekülteket segítő munkáját díjazta a GSMA

Partnereink hírei, eseményei

RaiSE Regionális Stakeholder Találkozó - Budapest, 2017. március 23.

 

SENSES Regionális Stakeholder Találkozó - Budapest, 2017. március 23.

SOCIAL SEEDS Szakpolitika-fejlesztési Műhelybeszélgetés 2.0 - Budapest, 2017. március 23.

 

Társadalmi célú vállalkozásokat / nonprofit szervezetek vállalkozási tevékenységét erősítő program indul az ERSTE kezdeményezésére, SEEDS néven, EU-s társfinanszírozással, az IFUA Nonprofit Partner vezetésével és a SIMPACT segítségével. Részletek: www.ersteseeds.huFacebook oldalunk.

A program során komoly szakmai segítséget kaphattok az üzleti tervezéshez és lehetséges pénzügyi befektetők kereséséhez. A legelkötelezettebb és legígéretesebb szervezetek jelentős pénzügyi támogatásban is részesülhetnek (a teljes keret 200 000 EUR, ez oszlik meg). Szervezünk a programot bemutató információs alkalmakat is, Budapesten és vidéken egyaránt. A jelentkezési lap kitöltésével március 3-ig - ötlettel és már működő vállalkozással egyaránt - pályázhatsz.

A civil szervezetek és cégek nyilvántartásával összefüggő eljárások módosításáról és gyorsításáról szóló 2016. évi CLXXIX. törvény 2017. január 1. napjával módosította a Ptk. (Polgári Törvénykönyvról szóló 2013. évi V. törvény) egyesületekre vonatkozó szabályait.

A Ptk. (a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény) 2017. január 1. napjától módosult 11.§-a akként rendelkezik, hogy a szervezetek az első létesítő okiratmódosítással együtt kötelesek a létesítő okiratukat felülvizsgálni és szükség szerint módosítani a Ptk. új szabályainak megfelelően. Az új jogszabály tehát a módosítási kötelezettség tekintetében külön véghatáridőt – az eddigi szabályozással ellentétben – nem fogalmaz meg.

Fontos azonban, hogy azon szervezeteknek, amelyek a korábbi szabályok szerint már a 2014. március 15. napjától hatályos Ptk. alapján működnek (tehát már módosították létesítő okirataikat a törvény rendelkezéseinek megfelelően), nem kell a most 2017. január 1. napjától hatályos Ptk. szabályai okán újra módosítaniuk létesítő okiratukat. Ezen szervezetek esetében is irányadó azonban az a fenti szabály, mely szerint a jövőben első létesítő okirat módosításkor kötelesek azt felülvizsgálni és szükség szerint módosítani a 2017. január 1. napjától hatályos Ptk. új szabályainak megfelelően.

Forrás: http://birosag.hu/media/aktualis/modosultak-ptk-egyesuletekre-vonatkozo-szabalyai

Joomla templates by JoomlaShine